Nygårdsgaten 5 -

/fm/9af56eafa8.jpg

Jobben som nå gjøres med Nygårdsgaten 5, gjør at energibruken i bygget halveres. Huseier er blant de første rehabiliteringsprosjektene som får grønt boliglån av Dnb! Og vi som entreprenør gjør jobben med fossilfrie maskiner. Det må være Bergens største grønne kinderegg - 3 ting i et prosjekt.

Dette har ført til at prosjektet har fått veldig mye oppmerksomhet den siste tiden. «Bygge-Bergen» har rettet øynene mot det arbeidet som nå legges ned i dette prosjektet og det er vi meget stolt av!
Vår byggherre, Universitetet i Bergen, har høye ambisjoner om et bærekraftig bygg. De er leietaker av bygget og har satt som premiss at de ønsker Breeam-godkjenning av det nye bygget. Dette innebærer satsing på lavt energiforbruk, bruk av solcellepaneler, gjennomtenkte materialbruk og gjenbruk.
Det er mer bærekraftig å bygge om enn å bygge nytt.
Byggeplassene drives helt uten fossil energi og nesten alt av rivemasser sorteres og går til gjenvinning. Med dette prosjektet er vi med på å videreutvikle fremtidens rehabiliteringsprosjekter.
«Antall kontorplasser i bygget dobles, og energiforbruket vil halveres.»
Foto: Hugo Lutcherath

Det som før var inne i bygget, langt nede i bygget, er nå under åpen himmel. Her er mye som skal fjernes før gjennomoppbyggingen kan starte.


Det er mye tungt elektrisk utstyr som nå gjør jobben med demontering av eksisterende betongkonstruksjoner. Brokkene er utstyrt med betongsaks, meisel eller skuffe. 

Bit for bit forsvinner, før det sendes ned en gammel heissjakt til bakkeplan. Her fra blir det alt sortert og sendt til gjenvinning.

Her er brokkene utstyr med betongsaks som kan klippe seg igjennom 40 cm med betong. 

Det gamle BT bygget, som de senere år har huset Administrasjonen til UiB, er under totalt ombygging. Brødrene Ulveseth er entreprenør på prosjektet, som er på ca 17.000 kvm.

Informasjon

Byggeår
Type
Budsjett
Kontaktperson
Arkitekt