​En arbeider på boligprosjektet i Kronstadparken har testet positivt på Covid-19

En arbeider på boligprosjektet i Kronstadparken har testet positivt på Covid-19

Byggeplassen er stengt fredag 12. februar. Alle involverte i prosjektet er blitt bedt om å teste seg.

Helsemyndigheter, tillitsvalgt og byggherre er informert om situasjonen. Byggmesteren Vest er underleverandører til boligprosjektet, og arbeideren som er smittet tilhører dette firmaet.

– Arbeidsgiver har vært i kontakt med smittede, som etter forholdene har det bra. Smitten skal ha skjedd privat. Personen har ikke vært på flere byggeplasser og vi har kartlagt at vedkommende ikke har vært på Fantoft eller Kronstad Stasjon, opplyser Inger Kristin Ulveseth, administrerende direktør i Brødrene Ulveseth.

Smitteveien er kjent. Vedkommende har blitt smittet av en nærkontakt som har jobbet på Fantoft.

Mistenker sørafrikansk mutant-virus

Det er ikke bekreftet hvilken koronasmitte vedkommende har, men det er all grunn til å tro at det er den sørafrikanske varianten siden vedkommende sannsynligvis ble smittet av en med denne varianten. Dette tar normalt to til tre dager å bekrefte. Ingen får møte opp på prosjektet før de har en negativ koronatest å vise til.

I samråd med smittevernetaten vil det vurderes om byggeplassen kan åpnes over helgen. Fredag vil det pågå full nedvask og desinfisering av byggeplassen. Byggeplassen sikres og kontrollers før nedstenging.

Den smittede skal ikke ha vært i utlandet de siste 14 dagene. Helt siden pandemiutbruddet startet har arbeidsgiverne fulgt smitteverntiltakene til Byggenæringens Landsforening (BNL).

Vurderer åpning av byggeplassen over helgen

Torsdag kveld mottok alle de 116 som er involverte i Kronstadparken N3, boligprosjekt for OBOS Ulveseth Kronstadparken, en SMS om at en arbeider har testet positivt på Covid-19 og at alle på prosjektet skal ta en koronatest. Meldingen har blitt sendt ut på norsk og polsk.

Den smittede var på prosjektet Kronstadparken N3 mandag og tirsdag denne uken.

– Fredag vil tre av våre funksjonerer i prosjektet møte sammen med to vektere på byggeplassen for å håndtere og bortvise folk. Det vil også være en kranfører og tre menn som tar imot leveranser og sikrer byggeplassen, forklarer Ulveseth.

Brødrene Ulveseth vil ha videre dialog med helsebyråden, smittevernlegen og smittevernkontoret, som håndterer smitte og vurderer situasjonen fortløpende.

– Vi vurderer åpning av byggeplassen over helgen i samråd med helsemyndighetene, sier Ulveseth.

Her er de viktigste gjeldende tiltakene på Brødrene Ulveseth sine byggeplasser:

  •  Forbud mot møter. Det er unntak for møter med kritisk karakter som HMS-relatert, men under strengt regime.
  •  Forbud mot besøk på byggeplasser. Kun personer med nødvendig produksjonsformål slipper inn på byggeplassen.
  •  Påbud om bruk av munnbind ved innvendige arbeider på byggeplassen.
  •  Påbud om bruk av munnbind ved utvendige arbeider dersom du ikke kan opprettholde avstand på to meter.
  •  Påbud om bruk av hansker.
  •  Rutiner i skiftebrakke som sikrer at du kan overholde avstand i skiftesituasjon.
  •  Rutiner for spiseplan slik at du sikrer at avstandskrav kan opprettholdes, samt rutine som sikrer at det blir vasket ned mellom hvert spiseskift.
  •  Hyppig renhold/nedvask av brakkerigger inkluderer alle overflater. Som hovedregel en gang for dagen, men ved stort trykk to ganger for dagen.
  •  Sjekkliste smittevernstiltak for daglig gjennomgang.
  •  Sjekkliste for vakthold, kontrollrunder for etterlevelse smitteverntiltak: avstandskrav, munnbind, renhold, påfyll av antibac etc.

Brødrene Ulveseth og alle de involverte i prosjektet følger BNL Smitteverntiltak på bygge- og anleggsplasser, og Forskrift om smittevernfaglig drift på byggeplasser.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt: Inger Kristin Ulveseth, administrerende direktør i Brødrene Ulveseth, mobil: 98 25 22 29